פתיחת סתימות ביתיות
זה קורה לכולנו, אחרי ארוחה גדולה אנחנו מגיעים לכיור ומתכוונים לשטוף כלים אך במקום שהמים ירדו בפתח הניקוז המפלס שלהם עולה וכל שאריות האוכל נשארות ולא יורדות כאילו משהו מונע מהם לרדת.
זה מכיוון שאכן משהו מונע מהם לרדת. בסביבות כמו כיורים מצויות הרבה בקטריות שתפקידן העיקרי הוא לפרק שומנים שנמצאים בשאריות האוכל שלנו ובכך לשמור על זרימת המים בכיור דרך פתח הניקוז. כאשר אנחנו משתמשים הרבה במוצרי ניקוי כמו אקונומיקה אז הכיור אומנם מבריק אך החיידקים מחוסלים ולכן אם בכיור יש הרבה שאריות אוכל לא יהיו אותן בקטריות שיפרקו אותו ופתח הניקוז לאט לאט יחסם מה שגורם לסתימה. ככל שהמחסום נהיה גדול יותר יכולים להתפס בו דברים נוספים שיאיצו את גדילת הסתימה כמו שערות, נייר טואלט מגבונים לחים וכדומה.
מומלץ לוודא שיש בכל הכיורים בבית סיפון תקני עם כוס ללא חיבור ישיר לקו הניקוז על ידי סיפון שרשורי לא תקין. בנוסף יש לנקות את הסיפון אחת לחודש, חיבור שגוי של הסיפון וחלקי הניקוז יכול להוביל לנזילות ונזקים כספיים שיצריכו איש מקצוע.
כאשר סתימות כאלה קורות הרבה אנשים מרגישים שזוהי בעיה שהם יכולים לפתור, אך לפעמים מחוסר ידע ומהרצון לפתור את הבעיה במהירות נוצר נזק יותר גדול לכיור ולמבנה שלו מה שיחייב להזמין איש מקצוע ויעלה הרבה יותר מאשר לפתור את הבעיה שהייתה מקודם. לכן מעבר להמלצתינו לדאוג להמנע מסתימות באמצעות שמירה על נקיון פתחי הניקוז, אנחנו ממליצים לפנות אלינו במקרה וישנה סתימה באסלה או בכיור.
אנשי המקצוע המיומנים שלנו יודעים איך לפתוח את אותן סתימות בלי לעשות שום נזק. הצוות שלנו אמין, זמין ומקצועי ויפתור את הבעיה בקלות ומיומנות במחיר הוגן.
